Volledig scherm
© anp

Celstraf en werkstraf voor hotelverkrachting Cuijk

DEN BOSCH/CUIJK Een 43-jarige man uit Noordwijkerhout krijgt een gevangenisstraf van 1 jaar, waarvan de helft voorwaardelijk voor de verkrachting van een collega op haar hotelkamer in Cuijk op 16 september 2016. Dat besloot de rechtbank maandagmiddag in Den Bosch. De man kreeg hiernaast nog een werkstraf van 240 uur en een contactverbod met het slachtoffer. 

De straf was een stuk lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat vroeg twee weken geleden nog om een celstraf van 36 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De rechtbank wees bij het vonnis op de bestaande relatie tussen de verdachte en het slachtoffer. Daarbij zou vaak 'onduidelijk' zijn gecommuniceerd over seksuele contacten. Het geweld was, in vergelijking met 'sommige andere gevallen', 'beperkt gebleven'. De rechtbank zag dit als 'strafmatigende omstandigheden'. De rechters benadrukten daarbij wel dat dit niet betekende dat het slachtoffer 'een aandeel had in wat haar is overkomen'.

De meervoudige kamer vond dat verdachte 'het vertrouwen van het slachtoffer' grof had misbruikt. 'Hij hield totaal geen rekening met haar gevoelens en richtte zich enkel op de bevrediging van zijn eigen seksuele behoeften', aldus de rechters. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland