Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf voor Nijmegenaar die met cocaïne door Cuijk reed

DEN BOSCH / CUIJK - Een 33-jarige Nijmegenaar verborg in de zomer van 2018 43 gram cocaïne in een verborgen compartiment in zijn wagen in Cuijk. De politierechter in Den Bosch legde de man, die vaker in de fout was gegaan, deze week een celstraf op van twee maanden.

Er was op 19 juli 2018 veel politie op de been in Cuijk vanwege de Vierdaagsefeesten. Het oog van twee agenten viel op de verdachte, die ‘opvallend rijgedrag’ vertoonde. De Nijmegenaar reed met zijn auto ‘nogal onvoorzichtig’ tussen twee motoren. De politiemensen lieten de man stoppen en controleerden zijn achtergrond. De verdachte was nog maar net vrij, na het uitzitten van een celstraf van 22 maanden.

Hij was zenuwachtig, had klamme handen en een bezweet voorhoofd. Verdacht, vonden de agenten. Een agent zag een draadje uit het dashboard steken. Ze troffen hierachter een verborgen vak met verschillende bolletjes cocaïne. ,,Daar wist ik niets van af”, zei de verdachte. ,,Ik wilde mijn leven juist beteren.” Hij had zijn auto tweedehands gekocht, vertelde de Nijmegenaar. ,,Het raampje ging soms spontaan open.”

Niet stiekem

De rechter geloofde niet dat een onbekende hierdoor stiekem drugs in zijn wagen zou hebben gestopt. De politie nam na de arrestatie de auto en 1270 euro contant geld in beslag. De wagen werd hierna verkocht voor 3.873 euro. Het Openbaar Ministerie wilde dat de rechter deze bedragen als extra ‘boete’ oplegde. 

Er waren geen aanwijzingen dat de man de auto of het geld illegaal had verkregen. De rechter ging daarom niet op het verzoek op het OM in. De man kon het geld goed gebruiken voor het afbetalen van zijn schulden, vond ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland