Volledig scherm
Brass29 in Cuijk. © Google Streetview

Crowdfunders failliet hotel Cuijk kunnen definitief naar hun centen fluiten

CUIJK - De mensen die via crowdfunding geld hebben gestoken in het hotel Brass29 kunnen definitief naar hun centen fluiten. Na het faillissement van het hotel in de zomer van 2017, bestond de mogelijkheid om via de curator het ingelegde geld nog terug te krijgen. Maar die heeft de eisers nu laten weten dat er geen geld is.

Belangstellenden, veelal particulieren, konden zich tijdens een crowdfundingparty in april 2016 inschrijven als ambassadeur voor bedragen van 1.000, 2.000 of 5.000 euro. Dat geld zou in vier jaar tijd worden terugbetaald.

De nieuwe uitbater van het pand aan de Grotestraat, die er hotel De Bankier is begonnen, heeft die verplichting niet overgenomen.

Crowdfunders hebben gezamenlijk naar schatting 100.000 euro in het hotel gestoken. Het hotel ging failliet na onenigheid met de investeerders over de te betalen huur en andere kosten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland