Begin december vorig jaar maakten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis bekend dat ze toewerken naar een fusie per 1 januari 2022. Vanaf links de burgemeesters van Cuijk (Wim Hillenaar), Sint Anthonis (Marleen Sijbers) en Boxmeer (Karel van Soest).
Volledig scherm
Begin december vorig jaar maakten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis bekend dat ze toewerken naar een fusie per 1 januari 2022. Vanaf links de burgemeesters van Cuijk (Wim Hillenaar), Sint Anthonis (Marleen Sijbers) en Boxmeer (Karel van Soest). © Ed van Alem

Cuijk gaat voor herindeling met Boxmeer en Sint Anthonis

CUIJK - Cuijk houdt vast aan een herindeling met Boxmeer en Sint Anthonis. Alsnog ook een fusievariant met Mill en Grave onderzoeken, buren waarmee Cuijk sinds begin 2014 in één ambtelijke organisatie zit, wijst een krappe raadsmeerderheid af. 

13 reacties

 • Loet

  2 jaar geleden
  Ik ben ook bang dat LLVC in een tunnelvisie is gekomen en heel slecht  aan het onderhandelen is. Kunnen ze niet tegengehouden worden? Want de positie van Cuijk was een nogal luxe met 2 opties. CBA maar ook CMG. Drukken ze dit nu allemaal door op eigen houtje? Wat een  prutsers.
 • Annabella

  2 jaar geleden
  Kan Gennep er niet bij? Dat zit anders in niemandsland 
 • Novioceuclum

  2 jaar geleden
  Eens Henk, het standpunt van de VVD is keuzes maken op basis van ALLE GOED GEFUNDEERDE argumenten.... lijkt me niet onlogisch
 • Marco

  2 jaar geleden
  Die is niet dichtgegooid. Ze zijn en blijven altijd vrij om aan te sluiten. De BCA Gemeenten hebben nog altijd de wens om 1 land van Cuijk te vormen. Alleen willen ze dat niet. Dat kan, maar dan ben je alleen maar toehoorder bij de besluitvorming.  
 • sociaal econoom

  2 jaar geleden
  Ik zou Sint Hubert er ook bij pakken - dan krijg je een mooier geheel.
 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Maasland