Volledig scherm
Op de Dag van Cuijk tijdens de Vierdaagse is er altijd genoeg te beleven op de Maaskade in Cuijk. © Ed van Alem

Cuijk hoopt dat tijdelijke horeca de lege Maaskade levendiger maakt

CUIJK - Gezellig een ijsje of een drankje consumeren op de Maaskade in Cuijk? Als het aan de gemeente Cuijk ligt kan dat deze zomer nog.

Het gemeentebestuur werkt graag mee aan zogeheten seizoensgebonden kleinschalige horeca. Die mag tot 31 oktober van de plek gebruik maken. Cuijk wil hiervoor aan de initiatiefnemer graag een (standplaats)vergunning verlenen. Zodat diegene binnenkort al zijn mobiele ‘unit’ kan stallen op de loswal, nabij het tunneltje naar de Maasstraat. Wie de initiatiefnemer is en wat die precies van plan is, is nog niet bekendgemaakt. 

Hoogwater

Maar waterbeheerder Rijkswaterstaat heeft hier ook nog iets over te zeggen, omdat het om een activiteit gaat op een steenworp van de Maas. Grote, permanente bouwwerken vlakbij een rivier staat Rijkswaterstaat in elk geval niet toe. Want die zijn niet snel af te breken in geval van bijvoorbeeld hoogwater of andere calamiteiten. 

Romeinse verleden

De gemeente Cuijk breekt zich al langer het hoofd hoe meer leven te brengen, hoe voor meer reuring te zorgen op de ‘stille’ Maaskade. De kade bij Cuijk wordt ook genoemd als een van de belangrijke plekken waar Cuijk zijn eigen Romeinse verleden de komende jaren groots wil uitdragen voor de eigen inwoners, toeristen en andere bezoekers. Hoe precies, is nog onbekend. 

Volledig scherm
De Maaskade in Cuijk is vaak leeg. De gemeente wil er meer reuring. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland