Archeologische opgravingen in de Grotestraat in Cuijk, oktober 2017.
Volledig scherm
Archeologische opgravingen in de Grotestraat in Cuijk, oktober 2017. © Ed van Alem

Cuijk onder vuur van archeologen, ook provincie kritisch nu alleen nog Romeins verleden telt

CUIJK - De gemeente Cuijk ligt onder vuur van archeologen. Ook de provincie Brabant is kritisch. Aanleiding: nieuw gemeentelijk archeologiebeleid waarin enkel nog het Romeinse verleden van Cuijk telt.  

12 reacties

 • Henk van Zoggel Zoggel

  4 jaar geleden
  Ja soms moet je wel eens dingen doen die pijn doen. 
 • Loet

  4 jaar geleden
  Wat EU betreft heb je op zich gelijk, alleen het verband met een voor tientallen jaren onbegaanbaar centrum van Cuijk is werkelijk krankzinnig.
 • Loet

  4 jaar geleden
  Je hebt daar ook mensen in de buurt wonen die jarenlang om moeten rijden, Je hebt daar tal van ondernemers die hier last van hebben. Het hele dorp ligt voor jaren op haar gat.Probeer alle die kosten maar eens vergoed te krijgen. En dan moet met carnaval en de vierdaagse alle straten weer dichtgegooid worden om naderhand weer open te breken.Dit is gewoon geen doen. Zoiets kan een dorp als Cuijk niet aan. Ze hebben al genoeg tijd gehad om te graven.
 • Kuuk

  4 jaar geleden
  Doorpakken en die weg een keer klaarmaken. Er is genoeg oud spul opgegraven en het kostte al bakken met geld. Nu is de Cuijkenaar aan de beurt om een fatsoenlijk centrum te krijgen.
 • Theo zelf

  4 jaar geleden
  In Cuijk hebben ze er echt geen moeite mee veel meer geld uit te geven dan er beschikbaar is. De rekening komt dan het volgende jaar bij de burger op het bordje. Vrij gebruikelijk, hoor.