Volledig scherm
Peter Smit (links) met burgemeester Wim Hillenaar tijdens het plaatsen van de eerste steen voor de verbouwing van de schouwburg een aantal jaar geleden. Ceuclum Eternum is Latijns voor Cuijk voor eeuwig. © Ed van Alem

Cuijkse Stier voor Peter Smit

CUIJK - Peter Smit (75) heeft vrijdagavond de Cuijkse Stier ontvangen. Smit heeft zich gedurende 28 jaar ingezet voor de schouwburg in Cuijk. Hij was van 1993 tot vorige maand voorzitter van het bestuur van de Stichting Schouwburg Cuijk. Onlangs werd hij opgevolgd door Rob Hoffmann. Smit kreeg de stier bij zijn afscheid.

Voor zijn vele verdiensten voor onder meer de Stichting Schouwburg Cuijk werd Smit in 2005 benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.

‘Smit heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve bekendheid van Cuijk, gezien de rol die hij heeft gespeeld bij het grote belang en de rol van de schouwburg in de regio, die in belangrijke mate bijdraagt aan de reputatie en bekendheid van Cuijk', laat de gemeente Cuijk in een verklaring weten.

De Cuijkse Stier wordt toegekend en uitgereikt aan mensen, die zorgen voor de bekendheid van de gemeente Cuijk in positieve zin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland