De eerste maestro van Cuijk is Marleen Kuipers-Smits

videoCUIJK  - Marleen Kuipers-Smits is de winnaar geworden van de eerste editie van Wie wordt de maestro van Cuijk. 

In de schouwburg versloeg zij gisteravond Martijn Willems en Jos Janssen, die samen de tweede plaats deelden. De afgelopen weken stond het drietal regelmatig voor de muzikanten van Gaudete in Domino om zich te bekwamen in het dirigentschap. Gisteren beleefden ze hun hoogtepunt.  

Voor herhaling vatbaar

Volgens organisator Wim van Duijnhoven is de Cuijkse maestro-variant zeker voor herhaling vatbaar. ,,Het was een groot succes”, zegt hij. ,,De schouwburg zat zo goed als vol.” Kuipers-Smits overtuigde de jury het meest. Ze dirigeerde twee stukken: een compilatie van muziek uit de film ‘Frozen’ en een medley van nummers van Amy Winehouse. 

Amateurdirigent Jos Janssen liet de musici werk spelen van Abba. Maar The winner takes it all bracht de oud-wethouder niet op de hoogste trede van het ereschavot. 

Volledig scherm
De winnaar: Marleen Kuipers-Smits. © Ed van Alem
Volledig scherm
Winnaar Marleen Kuipers-Smits dirigeert het orkest. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland