Volledig scherm
PREMIUM
Bart Vaessen. © Theo Peeters

Dit is de nieuwe directeur van Schouwburg Cuijk: ‘Als je goede plannen hebt, moet je risico’s niet mijden’

vrijdaginterviewHAPS / CUIJK - Bart Vaessen is een ervaren theaterman. Hij adviseerde de schouwburg toen er in Cuijk over cultuur gediscussieerd werd. Nu is hij er directeur. ,,Serieus, ik was echt verbaasd toen ik een belletje kreeg.’’

Quote

Ik ga bijvoor­beeld kijken of de biblio­theek hier gehuisvest kan worden en of we voor de jeugd een poppodium kunnen realiseren

Bart Vaessen uit Haps is per 1 januari voor twee jaar zakelijk directeur van Schouwburg Cuijk. Wie is de man die van deze culturele instelling een op zakelijk terrein goed lopende organisatie gaat proberen te maken? En op welke manier gaat hij te werk?

Waarom moest er bij Schouwburg Cuijk een zakelijk directeur benoemd worden?
,,Qua programma-aanbod en publieke respons draait de schouwburg buitengewoon goed. Maar de zakelijke kant waar ook geld verdiend moet worden, bleef daarbij achter. Er ligt een nieuw strategisch bedrijfsplan. Dat bouwt voort op de cultuurvisie van de gemeente Cuijk die door de gemeenteraad is aangenomen. Daarin staan nogal wat opgaven voor deze tent. Dat zijn er teveel voor de huidige organisatie. Ik houd mij nu met de zakelijke kant bezig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland