Volledig scherm
Eerder ongeluk op de A73 in de buurt van Cuijk. © Theo Peeters

Dit jaar nog uitbreiding inhaalverbod voor vrachtwagens op A73

CUIJK - Het inhaalverbod voor vrachtwagens op de A73 wordt naar verwachting eind dit jaar flink uitgebreid. Mogen vrachtauto's nu nog in de spitsuren, van 06.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur niet inhalen, straks geldt dat ‘de hele dag’ voor onder meer de Brabantse A73, het traject waar relatief veel ongevallen gebeuren.  

Dat antwoordde verkeerswethouder Gerard Stoffels maandagavond in de raadsvergadering op vragen van de PvdA, zich baserend op informatie van Rijkswaterstaat.

Rob Poel greep een artikel in De Gelderlander van zaterdag aan om zijn zorgen te uiten over de veiligheid van de snelweg ter hoogte van Cuijk. Het PvdA-raadslid vindt ‘maatregelen dringend noodzakelijk’. 

Gevaarlijkste wegvakken

Deze krant meldde zaterdag dat de A73 bij Cuijk nu behoort tot de honderd gevaarlijkste snelwegvakken. Alleen al vorig jaar gebeurden op de vijf kilometer tussen ruwweg hotel Van der Valk en de Maasbrug bij Heumen richting Nijmegen veertig ongelukken waarvoor bergingsbedrijven moesten uitrukken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland, die ongevallen registreert.

De wethouder erkent dat, gezien de jaarlijkse groei van het aantal ongelukken op de Brabantse A73, er meer moet gebeuren. ,,Het is best verontrustend’’, aldus Stoffels. Volgende maand staat de A73, en hoe die veiliger te maken, ook op de agenda van verkeersoverleg van provincie met gemeenten in het noordoosten van Brabant. 

Politie

Of er straks ook meer gecontroleerd gaat worden op naleving van het inhaalverbod, is de vraag. De politie heeft eerder gezegd dat de mankracht ontbreekt om extra te controleren op chauffeurs die tegen de regels in links rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis. Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel. Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden. Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.

Maasland