Vol trots tonen burgemeester Antoine Walraven en Bouke de Bruin, wethouder van de gemeente Boxmeer, het nieuwe logo.
Volledig scherm
Vol trots tonen burgemeester Antoine Walraven en Bouke de Bruin, wethouder van de gemeente Boxmeer, het nieuwe logo. © Ed van Alem

Dit wordt het nieuwe logo voor de fusiegemeente Land van Cuijk

CUIJK - Is het een modern portret van Jan van Cuijk? De belangrijkste edelman die leefde in de 13de eeuw? Met baard. Nee. Het is het nieuwe logo voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk dat donderdagmiddag werd gepresenteerd in het gemeentehuis van Cuijk en tijdens een livestream.

11 reacties

 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Ik hoop niet dat dit het gaat worden. Koel, zakelijk en emotieloos. Je verwacht wat kleur en design in de logo. Als Grave meedoet, dan moet je het noemen vanuit historisch oogpunt: Land van Cuijk & Grave.
 • S. Lenkens

  2 jaar geleden
  mag wat kosten, een aan gepast onduidelijk letter type en een wijnglas zonder voet.
 • Govert Teunissen

  2 jaar geleden
  Het lettertype vind ik waardeloos. Er zullen velen zijn die moeite zullen hebben met de letters en de leesbaarheid. Is de N en N of een H? Is de K en K of een H? Enz. Daarnaast regeren de huidige gemeenten met de naamgeving over haar eigen graf. Ik zou het netter hebben gevonden dat de raad van de nieuwe gemeente een keuze had kunnen maken. Anderzijds blijkt hieruit dat alle gemeenten op 1 lijn zitten en dat is natuurlijk ook zeer positief.
 • Maurits Stoetzer

  2 jaar geleden
  Nou Jan, persoonlijk had ik liever een keuze gehad of die hele fusie gewenst was! Want dan had ik tegen gestemd, net zoals ik het nog steeds niet eens ben met de naam. Aan de andere kant, we leven in een democratie met gekozen raadsleden die wij een volmacht geven om deze keuzes te maken. Je kunt je dan wel afvragen in hoeverre de burger ook bij dit project betrokken had moeten worden. @Willem, niet persoonlijk opvatten, doelde meer op 4 negatieve reacties. Accolades is wel een goed punt!
 • jan van den Berg

  2 jaar geleden
  Maurits, er waren meer ontwerpen. 5 zelfs! Maar wij eenvoudige Land van Cuijkenaren kunnen die keuze schijnbaar niet maken. Weer een doctrine.