Volledig scherm
De kaartverkoop voor activiteiten in de kerk van Mill lopen goed. © eigen foto

Drijf-in film gaat door, ondanks tegenvallende kaartverkoop

MILL/ CUIJK - De kaartverkoop voor de Drijf-in film op de Kraaijenbergse Plassen bij Beers loopt nog niet naar tevredenheid. Van de 250 te vergeven kaarten zijn er pas veertig verkocht en betaald. Een zelfde aantal is gereserveerd. Desondanks is organisator Jaap Ceulemans niet van plan het evenement af te blazen.

De film, onderdeel van de Nacht van een Goei Leven, wordt zaterdagavond 23 juni vertoond. Vanaf bootjes op het water maar ook vanaf de wal kunnen liefhebbers naar de film Grease kijken. Mensen kunnen een kaartje kopen om vanaf hun eigen boot naar de romantische film uit 1978 te kijken, maar ze kunnen  ook een motorboot huren of op een motorschip plaats nemen.

Volgens Ceulemans is het laten doorgaan van de film een gok. Trekt de kaartverkoop niet aan, dan blijven hij (Groepsaccommodatie en zeilschool Bij Ceulemans) en camping het Loo met de kosten zitten. ,,Je ziet vaak dat er op het laatste moment beweging in de kaartverkoop komt’’, zegt Ceulemans hoopvol.  Volgens hem wachten veel mensen af wat het weer gaat doen. 

Weersvoorspelling

Volgens Diana van Bokhoven, betrokken bij de organisatie van de Nacht van een Goei Leven, hoeven mensen niet bang te zijn dat een gekocht kaartje verspild geld is. ,,Wordt het echt slecht weer, dan wordt de drijf-in film vier dagen van tevoren afgelast. Dat kan dan zonder al te veel kosten voor de ondernemers. Mensen krijgen dan gewoon het geld voor hun kaartje terug.’’ Als de veertiendaagse weersvoorspelling uitkomt, zal dat niet nodig zijn. Met (de nu verwachte) 25 graden overdag en 14 graden in de avond moet het goed toeven zijn op het water. 

Kerk

De Nacht van een Goei leven is niet alleen de film op het water. In het Land van Cuijk hebben tal van ondernemers speciale evenementen op touw gezet. Zo wordt de buitenkant van de kerk van Mill in het licht gezet. Binnen zijn er een concert en lichtshow,  terwijl daar ook nog op culinair gebied genoten kan worden.  De kaartverkoop hiervoor loopt wel goed. Een deel van de opbrengst wordt gestoken in renovatie van de kerk. 

 Ook voor het dineren op Maaspontjes is volop belangstelling. Voor het vegetarisch dineren op het veerpont van Cuijk waren aanvankelijk zestig plaatsen beschikbaar. Omdat die al aan de man zijn gebracht is de capaciteit met nog eens tien plaatsen uitgebreid. ,,Er zijn dus voor alle evenementen nog kaarten verkrijgbaar.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland