Drukte op uitverkochte 35e Kuukse Elfkroegetocht: Bijna geen doorkomen aan

Video/Foto'sCUIJK - De 35e Elfkroegetocht Cuijk is om 11.11 uur van start gegaan met de wedstrijdrijders. Het thema is Groen & Geel, ofwel ergernis. De kleuren slaan op duurzaamheid en een biertje. 

Na een fikse hagelbui, een uur voor de start, schijnt nu de zon. De Elfkroegetocht is uitverkocht. Er zijn 16.000 kaartjes over de toonbank gegaan. 

Druk

Het is druk in het centrum van Cuijk. De 35ste Elfkroegetocht heeft een massa feestvierders weten te lokken. Zo ook de 19-jarige studente Hedda Lamers en haar vriendengroep uit Nijmegen. ,,Ik ben hier voor de derde keer. Heel Nijmegen die van carnaval houdt kom ik tegen. In Cuijk is overal feest, op straat vooral. Lekker Brabants. In Nijmegen wordt alleen carnaval gevierd in een paar cafés.”

Op sommige feestplekken in Cuijk - zoals op het plein voor de Schouwburg - is er bijna geen doorkomen aan. Sommige bezoekers stellen voor het terrein uit te breiden, naar de situatie van enkele jaren geleden. Het mag de pret niet drukken: de sfeer is goed en het is het deze keer redelijk goed weer met soms een spatje regen en een waterig zonnetje.

Winnaars 

De winnaars van de 35ste Kuukse elfkroegetocht zijn inmiddels bekend: De eer gaat naar Wijnand Blanken van den Berg en Nathan van den Hoogen van Café Goei Volluk. 

App

Nieuw dit jaar is een app voor je smartphone, waardoor je elkaar niet meer zou moeten kwijtraken in de drukte in het Cuijkse centrum. De applicatie voor de mobiele telefoon is door de organisatie samen met Woov! ontwikkeld en via die zoekterm te downloaden.

Ook is het programma van de dag op de app terug te vinden, inclusief een plattegrond met onder meer de zes podia. 

OV

De kaartjesautomaat en de oplaadpaal voor de ov-chipkaart op station Cuijk zijn uitgeschakeld. Dit om opstoppingen en daarmee chaos te voorkomen. Arriva raadt reizigers aan van tevoren te zorgen voor een geldig vervoersbewijs. 

Rolschaatsers bij de Kuukse Elfkroegetocht.
Volledig scherm
Rolschaatsers bij de Kuukse Elfkroegetocht. © Ed van Alem
Kuukse Elfkroegetocht
Volledig scherm
Kuukse Elfkroegetocht © Ed van Alem
Klimaatjes poseren op de Kuukse Elfkroegetocht
Volledig scherm
Klimaatjes poseren op de Kuukse Elfkroegetocht © Twan Dohmen
De brandweer zorgt voor het schuimbad.
Volledig scherm
De brandweer zorgt voor het schuimbad. © Ed van Alem
De Elfkroegetocht wordt geopend.
Volledig scherm
De Elfkroegetocht wordt geopend. © Twan Dohmen/DG

Maasland