Duizenden bezoekers voor Boert Bewust-boeren in Haps

VideoHAPS - Enkele duizenden bezoekers. Die kwamen paasmaandag af op de speciale open dagen van twee boerenbedrijven in Haps. 

Volledig scherm
Paaseieren verven in Haps, bij kippenboer en Boert Bewust-voorzitter Hugo Bens tijdens de open dag van zijn bedrijf. © Ed van Alem

Zowel bij pluimveebedrijf Bens BoerderEi als melkveebedrijf Mooren’s Farm met ook kinderopvang Boerkes & Co onthulde burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk een Land van Cuijk Boert Bewust-bord. Het derde en vierde bord alweer bij een agrariër in het Land van Cuijk, die zo aangeeft dat burgers altijd welkom zijn een kijkje te komen nemen. 

Vijftien boeren

Boert Bewust is in 2013 ontstaan in de Vallei. Vorig jaar nam pluimveehouder Hugo Bens uit Haps het initiatief om dit ook in het Land van Cuijk van de grond te krijgen. Onder boeren in deze regio is, bleek onlangs al, veel interesse om andere inwoners te laten zien hoe ze zoal te werk gaan en wat ze doen voor het welzijn van hun dieren. Vijftien agrariërs, onder wie akkerbouwers, rund- en pluimveehouders en varkensboeren, hebben zich al aangesloten. 

Het mag geen verrassing heten dat de kinderen op tweede paasdag bij kippenboer Bens, goed voor 100.000 kippen, dol waren op paaseieren zoeken. 

Volledig scherm
Hugo Bens is de initiatiefnemer van de Land van Cuijkse afdeling van Boert Bewust. © Ed van Alem
Volledig scherm
Ook bij melkveebedrijf en kinderdagverblijf Mooren's Farm in Haps werd paasmaandag een Boert Bewust-bord onthuld. De familie Mooren op de foto met burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk, die zojuist het bord onthuld heeft. © Monique van Loon
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland