Volledig scherm
PREMIUM
Lachgaspatronen op een parkeerplaats bij de Kraaijenbergse Plassen, vorig jaar. © Ed van Alem

Een Cuijks verbod op lachgas: hoeveel zin heeft dat?

CUIJK - Na Boxmeer moet ook Cuijk het gebruik van lachgas verbieden, vindt de grootste partij in de gemeenteraad. Maar hoeveel zin heeft dat nou? Vijf vragen.

Wat is de aanleiding?
Lachgas is populair: door het gas in een ballon te blazen en dat te inhaleren, kom je in een roes die een beetje lijkt op die van dronkenschap. In die roes veroorzaken sommige mensen overlast. Zoals bij de Kraaijenbergse Plassen, enkele weken geleden.

Een voorbijganger vond dat een groepje jongeren overlast veroorzaakte en gaf dat later door aan Liesbeth van Heeswijk. Zij is fractievoorzitter van Liberaal Land van Cuijk, de grootste partij in de Cuijkse politiek. ,,Door het gebruik vonden die jongeren het lollig elkaar te meppen. Als daar kinderen langs lopen, en dat gebeurde dus, geeft dat een vervelende sfeer.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland