Volledig scherm
De processierups aan de wandel tegen een van de bomen in het bosje waar het Marius Filosofenpad doorheen loopt. © dg

Eikenprocessierups in speelbos Cuijk, school waarschuwt

CUIJK - In het bosje waar het Marius filosofenpad in Cuijk doorheen loopt, is de eikenprocessierups aangetroffen. De naastgelegen basisschool 't Startblok heeft ouders van leerlingen geadviseerd kinderen niet in het bosje te laten spelen. Wijkmeester Peter Hendriks plaatste de waarschuwing op Facebook.

Volledig scherm
Een nest van de ruspen op een van de bomen in het bosje aan de Galberg in Cuijk. © dg

Het bosje aan de Galberg in Cuijk is populair bij kinderen en wandelaars. Naast het bosje liggen volkstuinen en vlakbij een moskee. In het bosje ligt een struinpad met spreuken en levenswijsheden van de twee jaar geleden overleden Marius van den Elzen. Contact met de haartjes van de processierups kan klachten veroorzaken als jeuk, bultjes en branderige ogen.

De school heeft bij de gemeente melding gedaan. De gemeente zal de rupsen zo snel mogelijk bestrijden. 

De eikenprocessierups gaat, zodra het warmer wordt, dit jaar vermoedelijk voor extreem veel overlast zorgen. Niet alleen zijn er veel meer, maar het noodweer van de laatste dagen heeft er voor gezorgd dat ze zich nog meer verspreid hebben en daardoor moeilijker te bestrijden zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland