Volledig scherm
De A73 © Ed van Alem

Er staan al camera’s langs de A73, maar waar zijn ze voor?

CUIJK - In de berm langs de drukke A73 bij Cuijk, pal achter het viaduct ter hoogte van Vianen richting zuiden, staan sinds enkele dagen camera’s op palen.

De gemeenten Cuijk en Boxmeer gaan bij politie en justitie pleiten voor camera's langs het Brabantse deel van de snelweg, waar relatief veel ongelukken gebeuren. Maar de camera's die er nu staan zij daar niet voor bedoeld.

Ze moeten volgens Rijkswaterstaat het vervoer van gevaarlijke stoffen registreren en controleren of dit binnen vastgestelde ‘risicoplafonds’ blijft. Ze zijn er dinsdag neergezet en staan er nog tot en met komende maandag. De camera's tellen 24 uur per dag hoeveel tankauto’s met gevaarlijke stoffen passeren. 

Rijkswaterstaat doet dit jaarlijks op 55 tot 60 aangewezen wegvakken in het land.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Filmmaker Daan logeerde bij een kloosterorde en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’
    PREMIUM

    Filmmaker Daan logeerde bij een kloosteror­de en praatte over het celibaat: ‘Ze waren er zo open over’

    SINT AGATHA / OOIJ - Op jonge leeftijd kozen de kloosterlingen van de Kruisheren in Sint Agatha voor het celibaat: een leven zonder seks of liefdesrelatie. Voor de camera van documentairemaker Daan Jongbloed (1984) uit Ooij deelden ze gedachten die ze hun leven lang onbesproken hebben gelaten. Op het Nederlands Film Festival gaat zijn documentaire in première: ‘Celibaat’. Monoloog van de maker die buiten beeld blijft.

Maasland