Arrivatrein tussen Cuijk en Nijmegen.
Volledig scherm
Arrivatrein tussen Cuijk en Nijmegen. © Theo Peeters

Extra spitstrein op Maaslijn, Boxmeer verliest aansluiting

BOXMEER - Vervoerder Arriva wil in de ochtendspits een extra trein inzetten op de Maaslijn. Die spitstrein moet twee keer pendelen tussen Cuijk en Nijmegen. In ruil daarvoor verliest Boxmeer de aansluiting op die spitstrein, en raakt Venray de vroegste trein richting Venlo kwijt.

10 reacties

 • Theo zelf

  3 jaar geleden
  @ Loet. Jouw eenvoudige punt was dat het aan de privatisering te wijten is, en aan de VVD.  En dat is dus duidelijk niet zo.
 • Theo zelf

  3 jaar geleden
  @ Loet.  Jij had het alleen over privatisering en de VVD. En beide heeft het niets te maken met  wat er nu gebeurt met die treinverbinding van Arriva. 
 • Loet

  3 jaar geleden
  Vroeger? Ik weet best hoe het er toen aan toen ging. Ooit was er geen spoor. Nu is er een beleid om de mensen uit de auto te krijgen want Co2... En vervolgens moet elk station rendabel zijn... Dat was mn eenvoudige punt...
 • Theo zelf

  3 jaar geleden
  Dit is stemmingmakerij door iemand die klaarblijkelijk niet weet hoe het er vroeger aan toe ging.  Toen NS nog de enige spoorvervoerder was, werden er soms tientallen stations tegelijk gesloten omdat er te weinig reizigers waren. Het heeft dus totaal niets met privatisering te maken.
 • Joris

  3 jaar geleden
  Ik denk dat het ermee te maken heeft dat de afstand tussen Cuijk en Mook-Molenhoek korter is en dat er daarom een trein tussen past. Tussen Boxmeer en Cuijk is er weliswaar een stukje dubbelspoor bij Beugen, maar dan moet er een trein stilstaan, dat schiet niet echt op en kan ook storingsgevoeliger zijn.

Maasland