Volledig scherm

Facebook moet identiteit ‘Cindy’ prijsgeven

ARNHEM/ CUIJK – Facebook moet de identiteit prijsgeven van iemand die als ‘Cindy’ een 48-jarige vrouw uit Cuijk ertoe verleidde intieme foto’s te sturen. Dat heeft de rechter in Arnhem maandag bepaald na een kort geding dat de Cuijkse had aangespannen.

‘Cindy’ heeft gedreigd haar foto’s te publiceren. De Cuijkse wil dit voorkomen en ze wil aangifte doen van oplichting tegen de persoon die schuilgaat achter de naam ‘Cindy.

Verliefd
De Cuijkse chatte vorig en dit jaar op Facebook met Cindy en werd verliefd op haar. Ze ontving pikante foto’s en liet zich vervolgens verleiden ook intieme foto’s van zichzelf te sturen. Omdat Cindy weigerde haar te ontmoeten, begon de Cuijkse te twijfelen aan de identiteit van Cindy. Ze ontdekte dat de foto’s die ze ontvangen had van iemand anders waren. Toen ze ‘Cindy’ hierop aansprak, dreigde deze haar foto’s te publiceren.

Bevel
Facebook wil pas een identiteit vrijgeven als er een gerechtelijk bevel ligt. Dat ligt er nu.

Vorig jaar werd Facebook door de rechter verplicht de identiteit vrij te geven van iemand die een seksfilmpje had gepubliceerd van een vrouw uit Werkendam.

Maasland