Fietsbrug Cuijk-Mook in herkansing wel onder grote broer over Maas-Waalkanaal doorgevaren

VIDEONIJMEGEN/CUIJK  - Er was donderdag een herkansing nodig om de fietsbrug die zaterdag over de Maas tussen Katwijk en Mook gelegd wordt op plaats van bestemming te krijgen.  Even na een uur in de de middag lukte het om het 140-meter lange gevaarte voorbij de Graafse brug te krijgen. 

Dat was een dag eerder na diverse pogingen mislukt, omdat het transport te hoog was om onder de brug over het Maas-Waalkanaal door te krijgen. Uiteindelijk keerden de duwboot Catharina 10 en sleepboot Catharina 7, die de brug die op pontons staat verplaatsen, terug naar de sluis bij Weurt, waar die woensdagmiddag al doorheen was gevaren.

Nieuwe fietsbrug Katwijk-Mook past in Nijmegen maar net onder Graafsebrug door.
Volledig scherm
Nieuwe fietsbrug Katwijk-Mook past in Nijmegen maar net onder Graafsebrug door. © Gerard Verschooten

De Graafse brug is het laagste punt in de route van Schiedam, waar de brug gemaakt is, naar Katwijk bij Cuijk. Zaterdag wordt de brug op zijn plek gelegd. Het wordt een onderdeel van de snelfietsroute van Cuijk naar Nijmegen en zorgt er straks voor dat fietsers geen omweg via het fietspad naast de A73, ongeveer 2,5 kilometer, meer hoeven te maken. 

Quote

Het was een kwestie zorgvuldig­heid

Joop Hardeman, Projectleider fietsbrug Cuijk-Mook
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland