Fietsbrug Cuijk-Mook in herkansing wel onder grote broer over Maas-Waalkanaal doorgevaren

VIDEONIJMEGEN/CUIJK  - Er was donderdag een herkansing nodig om de fietsbrug die zaterdag over de Maas tussen Katwijk en Mook gelegd wordt op plaats van bestemming te krijgen.  Even na een uur in de de middag lukte het om het 140-meter lange gevaarte voorbij de Graafse brug te krijgen. 

6 reacties

 • Waterrat

  3 jaar geleden
  Voor ons is het heel gewoon dat men 'zomaar' een fietsbrug over een rivier legt, welke een aantal  miljoen Euro kost. In Denemarken komt dit ook voor, maar elders in de wereld is men jaloers op ons (en de Denen) wat betreft fietsinfra!
 • Maasmannetje

  3 jaar geleden
  Zo als je over al gelezen hebt wordt pas zaterdag de brug op zijn plaats gebracht . Eerst Goed lezen voor je reageert. 
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Ik neem aan dat van tevoren wel degelijk alles goed voorbereid is en er rekening is gehouden met de hoogte van het gevaarte. Alleen heb je ook met verschillende waterstanden en weersomstandigheden te maken. En dan kan dit gebeuren helaas.
 • Johanna

  3 jaar geleden
  Sorry voor de spelfouten,  ik keek hem na en drukte per ongeluk op reageren. worden = wordther = hetwaardeer = water
 • Johanna

  3 jaar geleden
  Natuurlijk worden een brug niet op het oog gemaakt,  ze wisten van te voren al dat dit her laatste punt was waar de brug onder door moest. Maar het hangt ook van de hoogte van de waterstand af. Daarom kunnen ze de pontons ook vullen met waardeer om ze hoger of lager in het water te laten liggen.