Maart 2015 zorgden kinderen van basisscholen in Cuijk tijdens de Nationale Boomfeestdag nog voor nieuw groen op de geluidswal langs de A73 ter hoogte van de wijk Heeswijkse Kampen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maart 2015 zorgden kinderen van basisscholen in Cuijk tijdens de Nationale Boomfeestdag nog voor nieuw groen op de geluidswal langs de A73 ter hoogte van de wijk Heeswijkse Kampen. © De Gelderlander

Geluidsscherm van zes ton langs A73 moet Cuijkenaar meer rust geven

CUIJK - Tussen de A73 en Heeswijkse Kampen in Cuijk komt in maart een groot geluidsscherm: 6 meter hoog en 235 meter lang. Het moet de bijna zevenduizend inwoners tellende wijk meer bescherming bieden tegen het geluid van het verkeer op de snelweg. Het scherm kost de gemeente ruim 6 ton.

2 reacties

 • Frans Boumans

  3 weken geleden
  Dat klinkt goed .. 5dB reductie en 3dB staat voor halvering van het geluid! Energetisch klopt het ook wel en levert halvering van de energie 3dB minder geluid op. Ons oor 'ziet' dat echter anders. Een halvering van het geluid voel je pas bij een reductie van 10dB. Een reductie van 5dB is dus een beetje ...
 • Bij Dehandje

  3 weken geleden
  Onzin, geld uit te geven van de burger, terwijl niemand last heeft van de snelweg en zijn geluid. Het is zelfs een fijn gezicht in de verte als er iets te zien is! Eeen geluidswal, voor wie? Weer 6 ton weg!
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

Maasland