De Martinuskerk van Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Martinuskerk van Cuijk. © Theo Peeters

Gezellig opgesloten in de kerk

CUIJK - Hoe trek je nieuw publiek naar je lege kerk? En hou je als noodlijdende parochie nog een aardig zakcentje over? Maak van je kerk, zoals in Cuijk, een escaperoom. 

10 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Toegeven aan moderniteit is wanhoopsdaad. De rk kerk is overleefde cultuur. Geloofskennis is schaars geworden! Kerkmensen willen én kunnen dat niet erkennen; menen stug op oude voet verder te moeten. Kerkstructuur en kerkrecht verhinderen ook om eigenhandig aanpassingen te plegen in woordgebruik en riten. Impasse is compleet! Remedie: de te dure kerk afstoten en 'n diepgravende heroriëntatie op de BRON (Jezus Christus, het Woord Gods) starten. Op bescheiden schaal kan eventueel later de geloofstraditie in een beter passend jasje (zie Modern Devotie, Getijdengebed) worden hervat!
 • Loet

  3 jaar geleden
  Lezen en begrijpen zijn dus 2 verschillende dingen... Dat was mn andere punt.
 • Adam

  3 jaar geleden
  Helaas Loet, mij hoef niets uit te leggen, maar jij mag nog wel hier en daar wat gaan lezen. Weet jij wat er op dit moment in het Vaticaan gebeurd? Oorlog tussen de paus en de curie! En het gaat over GELD!
 • Loet

  3 jaar geleden
  Je bedoelt dat vroeger mensen aan de hand van geloof oorlogen in werden gestuurd?Mogelijk is dat wel precies de oorsprong van geloof überhaupt, mensen oorlogen in sturen in een tijd zonder beschaving.Maar ik had het over meegaan met de tijd. De huidige parochie... nu dus.Ten opzichte van andere geloven, nu.Ik leg het wel even wat duidelijker voor je uit hoor...En voor sommigen gaan de veranderingen te snel, voor anderen weer te langzaam....
 • Adam

  3 jaar geleden
  Dan moet je toch even de geschiedenis er op na slaan wat in naam van de God van het christendom is gebeurd! Honderdduizenden afgemaakt! Weet je hoe de Sint Pieter in Rome gebouwd is? Ja die pausen destijds hadden de financiën op orde, maar hoe! 

Maasland