Volledig scherm
PREMIUM
Groenbak voor gft-afval. © Koen Suyk/ANP

Gft-bak in winter eens in de twee weken geleegd

CUIJK - De groencontainer wordt in het Land van Cuijk en Boekel met ingang van 1 januari in de wintermaanden nog maar eens in de twee weken geleegd. Dat heeft Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel (BCA) bekend gemaakt.

Het nieuwe ophaalregime gaat gelden voor de maanden november, december, januari, februari en maart.

Omdat, zo laat de BCA weten, in de wintermaanden er minder gft-afval wordt ingezameld. Bij de overgang naar afval inzamelaar Baetsen begin 2017, werd overgegaan van eens in de twee weken groenafval ophalen naar wekelijks legen van de groen-kliko.

Uit een tevredenheidsonderzoek van de BCA bleek dat in de zomer bijna 50 procent van de inwoners van het Land van Cuijk en Boekel de gft-containers wekelijks aan de straat zet. Ook als die niet vol is. ,,Omdat die anders zo gaat stinken. In de winter wordt de kliko vaak alleen aan de straat gezet wanneer die vol is. Vanwege de lage temperaturen in die maanden is de stank van het keukenafval in de kliko’s beperkt”, laat een woordvoerder weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland