Groenbak voor gft-afval.
Volledig scherm
PREMIUM
Groenbak voor gft-afval. © Koen Suyk/ANP

Gft-bak in winter eens in de twee weken geleegd

CUIJK - De groencontainer wordt in het Land van Cuijk en Boekel met ingang van 1 januari in de wintermaanden nog maar eens in de twee weken geleegd. Dat heeft Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel (BCA) bekend gemaakt.

11 reacties

 • Bart

  1 jaar geleden
  Ik heb het altijd te doen met mensen die zo cynisch in het leven staan. Alsof BCA een ander belang heeft dan de burgers, zij zijn er voor en namens ons burgers. Afval inzamelen kost veel geld, en dat moeten we samen betalen, bovenstaand artikel is een mooi voorbeeld van hoe geprobeerd wordt de kosten voor de burger beperkt te houden. Kun je het om praktische redenen niet mee eens zijn, maar niet alles is een duister complot om de burger te belazeren.
 • Desirea

  1 jaar geleden
  Moet je een extra kliko aanvragen bij de gemeente bv een tuin kliko. Een slag grotere dan de GFT kliko en ik ga er van uit dat de gemeente Cuijk ook wel zo'n bak heeft en dit niet alleen bekend is buiten Cuijk. TIP! terug geven aan de natuur maw blad is goede compost en goed voor de vogels die vinden allerlei insecten eronder/tussen handig voor deze met de winter voor de deur.
 • F.J.H. Lelivelt

  1 jaar geleden
  Kan ie mooi iedere week bij ons blad komen ruimen ,en dan ziet hij hoeveel dat is iedere week ,want dan zit ie wel vol .
 • Theo

  1 jaar geleden
  afval is de nieuwe melkkoe om de burgers mee te belazeren. Je kunt niet kiezen tussen aanbieders, en ze hebben dus een monopolie. Ze kunnen vragen wat ze willen.
 • peter

  1 jaar geleden
  Maar goed dat de gemeente e de bomen heeft weg gehaald waar zou ik anders met al dat blad in mijn tuin naar toe moeten?
 1. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'
  Play

  Dumoulin last een break in: 'werd langzaam ongelukkig'

Maasland