Volledig scherm
© ANP XTRA

Gordijnen dicht en zoemend geluid? Hennepkwekerij in huurhuis

DEN BOSCH/CUIJK -  Een 68–jarige man uit Oeffelt liet in 2015 een onbekende man een hennepplantage opbouwen in het huis dat hij huurde aan de Sint Annastraat in Cuijk. Politierechter M. Waals veroordeelde de man deze week in Den Bosch voor ‘medeplichtigheid’. 

De verdachte was volgens de rechter niet verantwoordelijk voor de gemanipuleerde elektriciteits- en watermeter op het adres. De verdachte zou hier namelijk nooit aanwezig zijn geweest, sinds hij het pand had onderverhuurd. Hij hoefde daarom geen schadevergoeding te betalen.

De Oeffeltenaar kwam vanwege zware hartproblemen niet op zijn eigen rechtszaak opdagen. Dat was een van de redenen voor de rechter om slechts een voorwaardelijke celstraf op te leggen, van één maand. De zaak had ook te lang op de plank gelegen bij Justitie.

Melding uit buurt

De politie kwam de plantage op het spoor, na een melding van een buurtbewoner. Die merkte dat er rond het huis aan de Sint Annastraat een hennepgeur hing. De gordijnen waren er altijd gesloten. Agenten kwamen een kijkje nemen en hoorden het geluid van een ventilatiesysteem. Ze besloten binnen te vallen. In het pand zaten drie kweekruimtes, met in totaal ruim 500 hennepplanten.

Het huis was verhuurd aan de verdachte, die zelf iedere maand contant geld kreeg van de ‘onbekende man’. De Oeffeltenaar gaf zelf bij de politie aan dat hij niet wist dat deze een kwekerij had opgezet in het huis. De rechter geloofde hem niet. Ze ging ervan uit dat de man wel degelijk had moeten weten van de wietkwekerij. Hij had nota bene zelf in het verleden ook al tweemaal een hennepplantage opgezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland