Volledig scherm
Een laatste keer speelgoed kopen met de kinderen in de Cuijkse ToyChamp, een van de grootste speelgoedwinkels in de wijde regio. © Ed van Alem

Grote speelgoedwinkel Cuijk sluit deuren, ToyChamp lonkt naar Nijmegen

CUIJK - ToyChamp in Cuijk is deze zaterdag voor het laatst open. De grote speelgoedwinkel aan de rand van het centrum van Cuijk sluit na zeven jaar de deuren. 

,,Onze winkel in Cuijk, ons kleinste filiaal, draait onvoldoende omzet’’, zegt Koen Nolmans, directeur-eigenaar van ToyChamp. ,,Dat komt omdat het potentieel aan klanten in de regio Cuijk onvoldoende is gebleken voor ons.’’ In Cuijk werken tien mensen, van wie de meesten parttime.

ToyChamp, een van origine Nederlandse keten van grote speelgoedzaken, telt nu zeventien winkels: tien in Nederland en zeven in België. Het hoofdkantoor staat in Genk, waar recent nog het distributiecentrum verviervoudigd is in capaciteit.

Nijmegen

Nolmans: ,,We willen in 2019 drie, vier nieuwe winkels openen. Ook de komende jaren willen we verder groeien. We willen uitbreiden in steden van minstens 100.000 inwoners. Vooral in Nederland, omdat er daar nog niet zoveel grote speelgoedwinkels zijn van minimaal 1.500 vierkante meter.’’

In Nijmegen zou Nolmans graag een winkel willen openen, zeker nu Cuijk sluit. ,,Iemand die een mooie, grote perifere locatie weet in Nijmegen, mag zich melden.’’ Nieuwe winkels kunnen volgens de eigenaar prima bestaan naast de eigen webshop. ,,Er ligt voor allebei een rol. De beleving in een winkel is toch anders dan naar een scherm zitten kijken.’’

Woningbouw

Met het vertrek van ToyChamp aan de Grotestraat komt er weer een huurpand leeg te staan in het grote winkelcomplex met onder meer ook bouwmarkt Formido en super Jan Linders, tegenover het oude Merletcollege. Afgelopen mei nog sloot elektronicabedrijf BCC er de deuren. De gemeente ziet hier op termijn graag woningbouw. De familie Van Schaijik, eigenaar van de grond en de gebouwen op de hoek Hapsebaan-Grotestraat, heeft geen haast met verkoop. 

Paul van Schaijik had graag super Aldi gezien op de plek van BCC en ToyChamp. Maar hij krijgt voor een super hier geen vergunning van de gemeente Cuijk. De Aldi, nu nog aan de Kaneelstraat, gaat in 2019 nieuw bouwen op het Zwaanplein in het centrum van Cuijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland