Handhavers van ProRail halen bij Cuijk beledigende carnavalist van het spoor

CUIJK - Na afloop van de Kuukse elfkroegetocht heeft de politie dinsdagavond een spoorloper aangehouden. De man bleek ook geen geldig vervoersbewijs te hebben. Daarbij vond hij het ook nog nodig de politie en de mensen van ProRail te beledigen. 

Traditioneel is het druk op het station van Cuijk als de vele carnavalsvierders met het openbaar vervoer naar huis gaan. Er waren 16.000 bezoekers bij de Kuukse elfkroegetocht. Op het station is het dan dringen, omdat steeds niet meer mensen het perron op worden gelaten dan er mensen in de trein kunnen. Andere carnavalisten worden daarvoor opgevangen in speciale vakken.

Opstootje

Station Cuijk.
Volledig scherm
Station Cuijk. © Google

Door de drukte ontstond er eerder in een van die vakken een opstootje in de dringende massa. Een man die met zijn vriendin naar Nijmegen reisde kreeg van een beveiliger een duw en duwde vervolgens de beveiliger terug. Daarop werd hij vastgepakt. Ook een ander klaagde op social media bij vervoerder Arriva dat hij door beveiligers was geduwd. 

Verder bleef het dinsdag rustig met berichten over de drukte. Vanaf elf uur in de ochtend liepen de carnavalsvierders uit de wijde omtrek langs de Cuijkse kroegen om zo hun stempelkaart vol te krijgen  en een oorkonde te verdienen. Het centrum van Cuijk is voor het evenement volledig afgesloten. Op diverse plaatsen zijn podia met artiesten om het publiek te vermaken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland