Heb je haar weer, zeiden ze ooit als Anne van Diemen uit Cuijk over milieu begon. ‘Nu roepen ze het allemaal’

interviewCUIJK - Anne van Diemen uit Cuijk gaat voor haar tweede termijn als lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant. Als ze ergens een hekel aan heeft, is het het bedrijven van politiek gebaseerd op angst. ,,Ik heb moeite met partijen die roepen dat de wereld niet verandert".

Hoe bent u in de politiek terecht gekomen?
,,Ik zeg altijd: Je moet niet iets vinden, je moet er wat aan doen. In mijn studententijd was ik al geïnteresseerd in de politiek. Toen ging mijn voorkeur uit naar de PSP, dat is later GroenLinks geworden. Toen ik in Cuijk kwam wonen, waren ze net bezig met het opzetten van een Cuijkse afdeling. Ik had toen al in kunnen stappen, maar dat heb ik niet gedaan. Een paar jaar later kwam ik alsnog met de partij in contact. Ze zeiden: ‘kom eens kijken’. De verkiezingen daarna wilden ze een vrouw op twee en dat werd ik. Wonderbaarlijk genoeg haalden we twee zetels en kwam ik in de gemeenteraad terecht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland