Volledig scherm
Zo gaat de fietsbrug tussen Cuijk en Mook er uitzien. © Quist Wintermans Architecten

Het begint bij de fietsbrug tussen Cuijk en Mook al ergens op te lijken

CUIJK / MOOK - Nog zeven maanden, dan wordt de nieuwe fietsbrug tussen Cuijk en Mook geopend. Komende week al komen een aantal betonnen brugdelen aan in Cuijk. De brugpijlers naast de spoorbrug zijn al klaar en op 16 mei wordt de brug zelf, de hoofdoverspanning, vanuit Rotterdam over de Maas naar de plek van bestemming gebracht. Die wordt dan in een keer op zijn plek gelegd.

De delen die volgende week naar Cuijk worden gebracht, zijn gemaakt in het Brabantse Oosterhout en hebben een lengte tussen de 30 en 40 meter per stuk. In totaal moeten er twaalf transporten over de weg met de betonnen pre-fab delen vanuit Oosterhout plaatsvinden. 

Verkeersborden

Het grootste deel wordt overdag uitgevoerd, maar wel buiten de spits. Vier transporten worden wel in de nacht uitgevoerd. Daarbij gaat het om de langste brugdelen van 40 meter. Vanaf de A73 gaan de delen over de Beersebaan via de Katwijkseweg en de Liefkeshoek naar de Everdineweerd.

Voor deze lange transporten zijn onderweg diverse aanpassingen nodig. Zo worden er bijvoorbeeld verkeersborden tijdelijk weggehaald. Volgende week maandag worden de hijskranen die nodig zijn al in Cuijk geplaatst. De transporten beginnen op dinsdag en verwacht wordt dat donderdagmiddag 20 februari de brugdelen allemaal op hun plaats liggen.

  1. Een gek gezicht: zes tankstations op paar kilometer van elkaar in een klein dorp
    PREMIUM

    Een gek gezicht: zes tankstati­ons op paar kilometer van elkaar in een klein dorp

    HAPS - Het is een gek gezicht in Haps. Op het bedrijventerrein Laarakker is kortgeleden het Greenpoint tankstation geopend en pal er naast wordt al driftig gebouwd aan een gloednieuwe Tango. Terwijl aan de overkant van de weg een BP zit en op een steenworp afstand aan de A73 twee grote tankstations zitten, een Total en een Shell. En of het niet genoeg is, is aan de Kalkhofseweg ook nog een pompstation gevestigd. Zes pompstations op een paar kilometer van elkaar.

Maasland