Burgemeester Wim Hillenaar (rechts) in de verder nagenoeg lege raadszaal in Cuijk.
Volledig scherm
Burgemeester Wim Hillenaar (rechts) in de verder nagenoeg lege raadszaal in Cuijk. © Ed van Alem

Het is nog even wennen aan Cuijks interactief vragenuurtje met burgemeester Hillenaar

CUIJK - ,,Raar, om in zo'n lege zaal wat te gaan zeggen. Het voelt als een pastoor die in een lege kerk probeert zijn zondagsdienst in ere te houden.” Met die woorden begon burgemeester Wim Hillenaar maandagavond een interactieve bijeenkomst in de raadszaal van Cuijk. Een bijeenkomst ook waarin raadsleden en inwoners van Cuijk via sms vragen konden stellen. Welgeteld drie vragen kreeg de burgemeester te beantwoorden. 

‘Kunnen we geen oude, Cuijkse films uitzenden op een lokale zender? ', was de vraag van Marian Willems. ‘Al die oude mensen die in zorgcentrum Castella wonen en geen bezoek mogen ontvangen. De hele dag die horrortelevisie over corona word je ook niet vrolijk van', is het idee van Willems. ,,Sympathiek idee", vond Hillenaar. Hij heeft weliswaar geen zender waar hij over kan beschikken, ,,maar we kunnen eens contact opnemen met Omroep Land van Cuijk. Er is oud beeldmateriaal over Cuijk genoeg. ”

Hamsteraars

Marcel Ditters liet weten dat hij zich ergert aan de hamsteraars in de supermarkten. Of de burgemeester daar wat aan kon doen? ,,Nee", was het antwoord. ,,Dat is aan de consumenten in de winkel.”

Aan Bregje van Lieshout, van de SP in Cuijk zegde Hillenaar toe te zullen letten op het wel en wee van arbeidsmigranten in Cuijk. ,,Soms zonder werk en mogelijk daardoor zonder huisvesting", merkte Van Lieshout op.

Maasland