Heup gebroken: voetbal kijken vanuit een Frans ziekenhuisbed

CUIJK - Twee wedstrijden bezoeken van het Nederlands voetbalelftal op het wereldkampioenschap voetbal in Frankrijk , dat was het doel. Het werd er door een onfortuinlijke val maar eentje. José ten Haaf (68) uit Cuijk brak een heup en ligt nu in een Frans ziekenhuis. 

Volledig scherm
Piet en José ten Haaf. Zij met oranje polsbandje van het ziekenhuis. © Eigen foto

Het gaat weer goed met José, zegt haar man Piet (68). Nou ja, relatief gezien dan. Want met een gebroken heup in een Frans ziekenhuis liggen na een operatie is nou niet bepaald het beeld van een geslaagde voetbalreis.  Want daar kwam het stel voor.  Twee wedstrijden sfeer proeven bij de partijen van de leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland en Kameroen.

Het werd alleen de eerste pot. Want voor de tweede ging het mis. Een huis-, tuin- en keukenongevalletje. 

Zolen te glad
,,José liep zaterdagmorgen naar de auto om een blouse te pakken. Het had geregend en de kasseien waren glad. Ze heeft speciale schoenen omdat ze een dikke enkel heeft.” Het resultaat van een eerdere valpartij. ,,Dertig jaar terug is ze van een ladder gevallen.” Toch weet ze heelhuids terug te keren in het bed & breakfast in Crespin.  ,,Pas binnen viel ze. Ik denk dat haar zolen te glad waren geworden.”

Een schuiver, een klap, een gebroken heup. ,,In plaats van met de auto naar het stadion, moesten we met de ambulance naar het ziekenhuis in Valenciennes.” Piet leest nu slechts ‘enthousiaste verhalen’ over het voetbaltoernooi. ,,Maar wij zitten in de ellende.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Taart voor ondernemers op Dag van de Ondernemers

    Taart voor onderne­mers op Dag van de Onderne­mers

    CUIJK - Hij had het er maar druk mee, wethouder Maarten Jilisen. De halve vrijdag bracht hij taart rond bij verschillende bedrijven in de gemeente Cuijk. Net als in veel andere gemeenten werd in Cuijk de Dag van de Ondernemer gevierd. Jilisen nam in zijn eentje al acht bedrijven voor zijn rekening waar hij verraste met de taart. Hier neemt John Verhoeven, directeur van metaalconstructie-, las- en montagebedrijf Friver het gebak in ontvangst.

Maasland