Hoe worden de kiezers naar de stembus van Land van Cuijk gelokt?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe worden de kiezers naar de stembus van Land van Cuijk gelokt? © Theo Peeters

Hoe worden de kiezers naar de stembus van Land van Cuijk gelokt?

Welke partij krijgt welk kiesnummer. Normaal gebeurt dat op basis van de verkiezingen vier jaar geleden. Maar de nieuwe gemeente Land van Cuijk bestond toen nog niet.  Daarom mochten de deelnemende partijen vrijdagochtend op het gemeentehuis in Boxmeer hun kiesnummer uit een grabbelton trekken. Volgende stap op weg naar de verkiezingen: Hoe worden de inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk naar de stembus gelokt?

4 reacties

 • Maurits Stoetzer

  1 jaar geleden
  Ach, het moddergooien is al begonnen op de sociale media. Als dat dan het voorbeeld is van hoe het straks in de gemeenteraad er aan toe moet gaan dan snap ik wel dat er geen vertrouwen is. Misschien moeten enkele kandidaten eens heel goed nadenken waar ze mee bezig zijn, meer over hun eigen programma hebben dan de andere afzeiken.
 • Frans van Raaij

  1 jaar geleden
  Hoe wordt de kiezer gelokt? Met beloftes die niet worden waargemaakt. Helaas al te vaak meegemaakt!
 • Willem van de Rijdt

  1 jaar geleden
  De politiek heeft toch zelf in de hand gewerkt dat de burger niet meer gaat stemmen. Heeft iets te maken met transparantie, eerlijkheid: zeggen wat je doet en dan ook doen wat je zegt, vertrouwen en het beschamen ervan!
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  Als ze nou ook maar eens gaan luisteren naar de inwoners en niet hun eigen zin doorzetten! Want luisteren hebben ze nog nooit gedaan! Alleen onnodig teveel geld uitgeven aan dingen die nutteloos zijn!!
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?