Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Hogere celstraf geëist voor doodsteken van Cuijkenaar

DEN BOSCH/CUIJK - Michel A. (31) moet een gevangenisstraf van twaalf jaar krijgen, omdat hij op 6 oktober 2016 de 45-jarige bewoner van een flatwoning in Cuijk met achttien messteken om het leven bracht. Dat stelde de advocaat-generaal maandagochtend bij het gerechtshof in Den Bosch. De rechtbank legde A. in 2017 elf jaar cel op voor doodslag. Hij ging zelf tegen die beslissing in hoger beroep.

De Cuijkenaar houdt in het hoger beroep vol dat hij zichzelf ‘verdedigde’. A. was bij het latere slachtoffer op bezoek in diens flat aan de Parallelweg. Tijdens een ruzie zou de bewoner een mes hebben gepakt. ,,Hij vroeg of hij me soms moest prikken”, vertelde de verdachte later. ,,Ik zei dat hij normaal moest doen. Hij bleef op me afkomen en maakte een steekbeweging. Ik dacht echt dat ik doodging.” A. wist het mes af te pakken en duwde het mes in de buik van het slachtoffer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland