Volledig scherm
De snelweg A73 gezien vanaf Cuijk, richting de Maasbrug bij Heumen. Bovenin de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen. © Theo Peeters

Hogere geluidswal voor Cuijkse wijk tegen herrie A73

CUIJK - Inwoners van de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen hebben, als het goed is, binnenkort veel minder last van het voorbijrazende verkeer op de A73. De gemeente Cuijk gaat eind dit jaar nog werk maken van een hogere geluidswal langs de snelweg, ter hoogte van deze wijk. Die is nu nog zo'n zes meter hoog en wordt ongeveer tien meter. 

Burgemeester en wethouders hebben de voorbije jaren, onder anderen met bewoners van Heeswijkse Kampen, gekeken naar hoe geluidsoverlast terug te dringen is. Nu ligt er een pakket aan maatregelen om overlast van de A73 tegen te gaan.

Geluidsscherm

Behalve het verhogen van de bestaande geluidswal, behoort hiertoe ook het aanleggen van een geluidsscherm in 2019 tussen de bestaande wallen. Tussen deze beide geluidswallen staat een stroomstation van netbeheerder Tennet. Het nieuwe scherm wordt, meldt de gemeente, om het stroomstation heen gebouwd.   

Vanaf komend jaar wordt ook de bestaande geluidswal met een kleine vierhonderd meter nog verder uitgebreid richting het noorden. In het landschapspark komt nog een wal van bijna driehonderd meter.

Bijna alle ‘geluidsmuren’ hebben straks een hoogte van tien meter, uitgezonderd de locatie bij de hoogspanningsleidingen.  

De gemeente verwacht dat al deze werkzaamheden aan de Raamweg na drie jaar klaar zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland