Volledig scherm
Michiel Aalders helpt een klant. © Ed van Alem

Iedereen kan nu naar toilet op vernieuwd station Cuijk

CUIJK - Iedere reiziger of willekeurige bezoeker kan nu naar het toilet in de wachtruimte van het vernieuwde stationsgebouw in Cuijk. Aanvankelijk wilde de NS als eigenaar en beheerder van het gebouw het bestaande toilet alleen openstellen voor eigen medewerkers.

Michiel Aalders, de exploitant van Station Street Café, de vorige week dinsdag geopende stationswinkel, ging daarop met NS in gesprek. ,,Iedereen mag hier naar het toilet, daarover heb ik afspraken gemaakt met NS. Ook als ze niets kopen in mijn winkel. Het toilet bevindt zich naast onze verkoopbalie in de wachtruimte. Het toilet is gewoon toegankelijk. Een sleutel vragen hoeft niet.”

Volgens een gemeentewoordvoerder is iedere horeca-exploitant verplicht een toilet in of bij zijn onderneming te hebben. ,,Als gemeente spannen we ons in voor goed openbaar vervoer. Daar hoort een stationstoilet bij.”

Expositieruimte

De officiële heropening van het opgeknapte stationsgebouw, waar de winkel de laatste jaren leeg stond, is waarschijnlijk in september. NS wil de wachtruimte nog verder aankleden met een leestafel en stoelen met uitzicht op het spoor. In het najaar moet ook duidelijk zijn of de wachtruimte ook als expositieruimte voor kunstenaars dienst kan doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland