In Vianen vieren ze gewoon Pasen zonder kerk

VIDEOVIANEN - Zonder kerk Pasen vieren? Het kan, laten ze in Vianen zien. Dorpshuis ’t Akkertje is nu de plek waar ‘het leven gevierd wordt’. Ondertussen verbouwt ondernemer Joost Verhagen de kerk tot nieuw kantoor voor zijn bedrijf.  

De meeste kerkbanken zijn verzaagd tot bureaublad. Een paar keren er in oorspronkelijke vorm terug in de tot kantoor om te bouwen kerk van Vianen. Oude knielbankjes uit de kerk doen straks dienst als traptreden. De vele duizenden stenen in de gewelven en binnenmuren van het vorig jaar gesloten godshuis zijn in anderhalve maand tijd allemaal gezandstraald, grijs uitgeslagen als ze waren van de wierook. Het karakteristieke glas in lood is, anno 2019, verpakt in modern dubbel glas. De kroonluchter keert ook ‘gewoon’ terug, boven het koor dat een spreekruimte wordt. En delen van het hoogaltaar gaan op in de keuken.  

Zo blijft de kerk van het Cuijkse kerkdorp van binnen toch nog een beetje kerk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland