De leden van het Vierdaagse Orkest zijn 'een voor allen en allen voor een' vanuit de eigen huiskamers.
Volledig scherm
De leden van het Vierdaagse Orkest zijn 'een voor allen en allen voor een' vanuit de eigen huiskamers. © Vierdaagseorkest

Inventief Vierdaagse Orkest brengt muzikale groet vanuit eigen huiskamers

VIDEOCUIJK - Repeteren zit er voor het Vierdaagse Orkest even niet in. Maar het is ze gelukt om met de nodige creativiteit toch een muzikale groet te brengen. Op deze manier wil het orkest alle muzikanten van Nederland en alle lopers van de Nijmeegse Vierdaagse een hart onder de riem steken.

Het orkest verzorgt jaarlijks tijdens de Vierdaagse optredens in Wijchen, Groesbeek, Nijmegen, Cuijk en Boxmeer. Maar omdat het niet bekend is of de wandelmars in en om Nijmegen dit jaar vanwege het corona-virus wel doorgaat, is die serie optredens dus eveneens onzeker. 

Omdat het niet is toegestaan om met grote groepen bij elkaar te komen, om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het repeteren momenteel ook niet mogelijk.

Onzekere tijden

‘Op dit moment is het voor ons allemaal een onzekere tijd. Ook voor ons, als het Vierdaagse Orkest zit repeteren er nu even niet in, maar met wat creativiteit (en een beetje techniek) kan samen muziek maken altijd. Met dit bericht willen we alle muzikanten van Nederland en alle lopers van de Nijmeegse Vierdaagse een hart onder de riem steken’, laat het orkest weten.

  1. Het is nog even wennen aan Cuijks interactief vragenuurtje met burgemeester Hillenaar

    Het is nog even wennen aan Cuijks interac­tief vragenuur­tje met burgemees­ter Hillenaar

    CUIJK - ,,Raar, om in zo'n lege zaal wat te gaan zeggen. Het voelt als een pastoor die in een lege kerk probeert zijn zondagsdienst in ere te houden.” Met die woorden begon burgemeester Wim Hillenaar maandagavond een interactieve bijeenkomst in de raadszaal van Cuijk. Een bijeenkomst ook waarin raadsleden en inwoners van Cuijk via sms vragen konden stellen. Welgeteld drie vragen kreeg de burgemeester te beantwoorden.

Maasland