Volledig scherm
Joost Hendriks (nu wethouder in Cuijk) en Jantinus Koeling vielen in 2011 bij de Cultuurprijs nog in de prijzen. © Ed van Alem

Inwoners Cuijk hebben al honderd kandidaten genomineerd voor nieuwe prijs

CUIJK - Voor de nieuwe sport- en cultuurprijs van de gemeente Cuijk zijn al honderd kandidaten voorgedragen. Nog tot en met zaterdag kunnen inwoners van de gemeente Cuijk via cuijkdoet.nl kandidaten aanmelden van wie ze vinden dat ze ‘onderscheidende prestaties’ hebben geleverd op gebied van sport of cultuur.

Tijdens een bijeenkomst op 30 september in de bibliotheek van Cuijk maakt een jury de genomineerden bekend. Daarna kunnen inwoners via cuijkdoet.nl stemmen op hun favoriet. Op zaterdag 2 november tijdens de Avond van de Uitblinkers in de schouwburg wordt bekend wie de winnaars zijn.

Bezuinigingen

In 2015 al besloot de gemeente Cuijk vanwege bezuinigingen de huldiging van sportkampioenen en uitreiking van de cultuurprijs samen te voegen. Dat zou elke twee jaar gebeuren, maar dit kwam tot voor kort niet van de grond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland