JAmZZ Collective start seizoen met knaller Hans Dulfer

CUIJK - Vijf jaar heeft JAmZZ Collective op het podium van de Kansas samengespannen met toppers uit de Nederlandse jazz. Het nieuwe seizoen starten de regionale amateurmusici met een artiest die een nog grotere reputatie heeft: Hans Dulfer. De tenorsaxofonist uit Noord-Holland komt op 16 september voor zijn gastoptreden naar Cuijk.

,,Dulfer is een echte knaller om ons seizoen mee te openen. Het is voor ons een enorme eer om met hem te spelen. Hij staat voor 50 jaar jazzgeschiedenis. Met zijn veelzijdigheid heeft hij de jazz in Nederland heel erg gepromoot. Hij is een autodidact en heeft een heel vette sax-sound. De Amerikaan Michael Brecker, een saxofonist die ik erg waardeer, heeft over hem gezegd: ‘wat heeft die Dulfer een power’”, zegt de Millse altsaxofonist Marc Loeffen (52). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland