Jim Bakkum met het 'schouwbeertje'.
Volledig scherm
Jim Bakkum met het 'schouwbeertje'. © Schouwburg Cuijk

Jan Smit en Jim Bakkum poseren met Cuijks Schouwbeertje. Maar van wie is die eigenlijk?

CUIJK - De knuffelbeer is inmiddels omgetoverd tot Schouwbeertje. De knuffel is op 26 augustus tijdens het festival Cultuur aan de Maas achtergebleven in de schouwburg in Cuijk. Een oproep op Facebook leverde tot nu toe wel heel veel reacties op, maar het kind van wie het beertje is, heeft zich nog niet gemeld. 

,,En dat is toch wel erg jammer. Vooral omdat het wel zeker is dat het voor een kind een speciale knuffel moet zijn’’, zegt Babette Pul van de schouwburg. ,,Het is een traumabeertje. Het is dus van iemand die een nare ervaring heeft gehad.’’

Traumabeertjes, of troostbeertjes, worden door personeel van hulpdiensten aan kinderen gegeven om ze af te leiden en zo het verwerkingsproces te bevorderen. Dat kan zijn na bijvoorbeeld een ongeluk of een brand.

Speciale plek

Jan Smits met het Schouwbeertje van Cuijk
Volledig scherm
Jan Smits met het Schouwbeertje van Cuijk © Schouwburg Cuijk

Inmiddels heeft het Schouwbeertje een speciale plek in het Cuijkse theater en gaan artiesten die de schouwburg bezoeken er spontaan mee op de foto, in de hoop de zoektocht tot een succes te maken. 

Zo lieten Jan Smit en Jim Bakkum zich al fotograferen al met het knuffelbeertje. ,,Het beertje gaat mee naar iedere voorstelling en heeft een eigen plekje in de zaal. Leuk voor de schouwburg natuurlijk, maar we hopen toch echt dat we het knuffelbeertje weer een keer aan het kind kunnen geven waar het van is’’, aldus Pul.

Het Schouwbeertje van Cuijk.
Volledig scherm
Het Schouwbeertje van Cuijk. © Schouwburg Cuijk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland