Volledig scherm
PREMIUM
Visvereniging HSV De Maas organiseert een visdag voor de jeugd. © Ed van Alem

Kade in Cuijk vol jonge vissers tijdens ZomerVISKaravaan

CUIJK - Tientallen kinderen kwamen vrijdag af op het visevenement ZomerVISkaravaan in Cuijk om kennis te maken met de sportvisserij. ,,Tussen de veertig en vijftig kinderen, veel meer meer dan we hadden verwacht”, reageert een enthousiaste Gerard Willems, voorzitter van de Cuijkse visvereniging HSV De Maas. ,,En ze komen overal vandaan, ook vanuit Grave, Gemert en Boxmeer.”

De kinderen wierpen hun hengel uit aan de Lavendelkade, in de Heeswijkse Kampen. In de visvijver aan Nagelkruid, waar het evenement oorspronkelijk zou worden gehouden, is namelijk blauwalg geconstateerd. En de vangst viel niet tegen. Voorn, brasem, baars en winde blijken in grote getale in de plassen aanwezig. 

Het evenement ZomerVISkaravaan voor kinderen is georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Reden: het wordt steeds grijzer langs de waterkant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland