Volledig scherm
PREMIUM
Twee generaties Smits aan de toog van hun café Kansas in Cuijk: vader Pieter, moeder Lia, schoonzoon Bram en dochter Marleen (v.l.n.r.). © Ed van Alem

Kansas jubileert: 'Het bruine café blijft altijd bestaan’

in bedrijfCUIJK - Café Tapperij Kansas in Cuijk bestaat veertig jaar. Twee generaties Smits vertellen over het succes van het bruine café.

Ilse de Lange trad er op als jonge, nog onbekende artiest. Jazz-bandleider Benjamin Herman, trompettist Erik Vloeimans en Kaz Lux weten hun weg naar de Kerkstraat. Veertig jaar bestaat Café Tapperij Kansas. ,,Wij hebben geluk gehad met heel veel leuke mensen over de vloer", zegt Lia Smits-van Kempen (70).

Met haar man Pieter (70) kocht ze de leegstaande oude sigarenfabriek van Philipsen & Van Hussen. De naam Kansas verwijst naar één van de merken sigaren, die in het Rijksmonument uit 1907 werden gemaakt. Door de komst van thuiswerkers en schaalvergroting verdween de sigarenindustrie na de oorlog uit Cuijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland