Volledig scherm
© Mariska Hofman

Kinderboerderijen en Zoo Parc nemen maatregelen tegen vogelgriep

CUIJK/ OVERLOON - Kinderboerderijen in het Land van Cuijk en dierentuin Zoo Parc hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat de vogelgriep, H5N8 zich kan verspreiden.

Door het virus, beter bekend als de vogelgriep, mag er van het ministerie van Economische Zaken geen contact meer zijn tussen dieren en bezoekers. De afgelopen dagen werden in verschillende delen van Nederland tientallen dode vogels gevonden die mogelijk besmet waren met vogelgriep.

Operatie
In Overloon heeft Zoo Parc de doorloopgebieden waar vogels zitten, gesloten. In Overloon gaat het om negentig dieren. Dat is niet te vergelijken met de operatie van de Beekse Bergen (net als Zoo Parc onderdeel van Libéma). Daar gaat het om zevenhonderd vogels.

Dicht
Kinderboerderij 't Ganzenbos in Cuijk heeft dinsdag haar deuren gesloten. Op het hek is een provisorisch bordje gehangen om aan te geven dat de kinderboerderij gesloten is. In Velp beperken ze zich bij kinderboerderij Buiten Gewoon vooralsnog tot een lint en een net boven de hoofden van het pluimvee.

Lees meer over de maatregelen in de Gelderlander, editie Maasland, van woensdag 16 november of in onze e-paper.

Maasland