Kinderen van basisschool De Harlekijn tijdens hun Daily Mile.
Volledig scherm
Kinderen van basisschool De Harlekijn tijdens hun Daily Mile. © Theo Peeters

Kinderen van De Harlekijn in Cuijk lopen dagelijks hard

CUIJK - Basisschool De Harlekijn in Cuijk krijgt maandag het vignet Sport en Bewegen. Het is een onderdeel van De Gezonde School.De Harlekijn mag zich een Gezonde School noemen. Gezonde kinderen presteren beter, is de redenatie. Maandag wordt het vignet uitgereikt door wethouder Joost Hendriks. Hij loopt dan een rondje mee met de leerlingen van De Harlekijn. 

Dagelijks gaan ze een rondje hardlopen, de kinderen van basisschool De Harlekijn in Cuijk. ,,Er is geen vast moment waarop dat gebeurt”, legt directeur Rob Lamers over de Daily Mile uit. ,,De leerkrachten bekijken per dag wat een geschikt moment is. Dat kan zijn als de kinderen wat ingedut dreigen te raken of juist als ze allemaal helemaal hyper zijn. Door dan even buiten te rennen raken ze weer opgeladen of kunnen ze hun energie even kwijt.”

Stimuleren

Kinderen lopen naar het beweegpark bij IKC De Dassburcht waar De Harlekijn in Cuijk in is gehuisvest.
Volledig scherm
Kinderen lopen naar het beweegpark bij IKC De Dassburcht waar De Harlekijn in Cuijk in is gehuisvest. © Theo Peeters

Een Gezonde School is een school die effectief aandacht aan gezondheid besteedt.  Om er voor in aanmerking te komen moet er in de lessen structurele aandacht voor gezondheid. Bijvoorbeeld door op een thema een lespakket uit te voeren. Gezond gedrag moet worden gestimuleerd  door bijvoorbeeld een beweegvriendelijk of ‘groen’ schoolplein en aan het betrekken van ouders bij Gezonde School.

De school moet gezondheidsproblemen signaleren door bijvoorbeeld gebruik te maken van een volgsysteem voor het bewegingsonderwijs of de sociaal emotionele ontwikkeling. Wil de school in aanmerking komen voor het predicaat Gezonde School, dan moeten alle maatregelen voor de gezondheid van leerlingen en leraren zijn vastgelegd in het schoolbeleid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland