Volledig scherm
Toespraak bij de azc-demonstratie in Cuijk. © Ed van Alem

Klein protest tegen azc Cuijk rustig verlopen

CUIJK - Het protest tegen het plan voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (azc) in het leegstaande zorgcomplex Maartenshof in Cuijk is zaterdagmiddag rustig verlopen. De nog geen 20 demonstranten waren binnen drie kwartier klaar met hun protest, waarna zij weer vertrokken.

De kleine groep - er waren meer agenten dan demonstranten - liep vanaf de loswal bij de Maas richting de Deken van den Ackerstraat, waar de Maartenshof staat. Zij droegen een spandoek mee waarop stond 'DTG zegt NEE tegen azc'. Na wat leuzen geroepen te hebben en wat geschreeuw en gescheld tussen de demonstranten en toegestroomd publiek, was de demonstratie alweer voorbij.

Het geschreeuw en gescheld leidde niet tot ongeregeldheden, de politie hoefde niet in actie te komen. Het grootste deel van de demonstranten kwam niet uit Cuijk zelf, maar is afkomstig uit het oosten van het land.

Leeg
Maartenshof staat sinds november leeg, nadat de laatste inwonende ouderen waren verhuisd. Wethouder Willy Hendriks opperde daarna er vluchtelingen op te vangen omdat ze 'het zonde vindt als Maartenshof zou worden gesloopt'.

Volledig scherm
Demonstranten lopen met een spandoek naar het leegstaande Maartenshof in Cuijk. © Ed van Alem
  1. Krijgt een Cuijkse ontuchtpleger opnieuw dwangverpleging? Rechtbank stelt beslissing uit

    Krijgt een Cuijkse ontuchtple­ger opnieuw dwangver­ple­ging? Rechtbank stelt beslissing uit

    DEN BOSCH / CUIJK - De rechtbank in Den Bosch schuift een beslissing over het ‘hervatten’ van de dwangverpleging van een 53-jarige Cuijkse tbs-patiënt voor zich uit, tot er meer duidelijkheid is over alternatieve behandelingen buiten de tbs-kliniek. De Cuijkenaar is veroordeeld voor ontucht met een kind en ‘schennis van de eerbaarheid’ in 1997. Hij kreeg in dat kader de tbs-maatregel opgelegd.

Maasland