Volledig scherm
Een koninklijke onderscheiding, behorend bij de Orde van Oranje-Nassau. (Archieffoto). stockadr lintje © ANP

Koninklijke onderscheiding voor Annie Langen-Cuppens

CUIJK - Annie Langen-Cuppens (79) uit Cuijk is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Wim Hillenaar.

Van 1990 tot 2005 was Langen vrijwilligster bij medische bibliotheek in ziekenhuis in Boxmeer. Van 1999 tot 2008 was Annie Langen als vrijwilligster beheer kunstcollectie, verantwoordelijk voor de inventarisatie en aanschaf van beeldende kunst voor het ziekenhuis.

Langen was van 1994 tot 2015 was cursusleider kunstcursussen KBO in Cuijk, Haps, Grave, Boxmeer, Nijmegen, Beneden Leeuwen en Weurt. Zij heeft 21 jaar kunstcursussen gegeven.

  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Maasland