Volledig scherm
Rechtbank. © ANP XTRA

Krijgt een Cuijkse ontuchtpleger opnieuw dwangverpleging? Rechtbank stelt beslissing uit

DEN BOSCH / CUIJK - De rechtbank in Den Bosch schuift een beslissing over het ‘hervatten’ van de dwangverpleging van een 53-jarige Cuijkse tbs-patiënt voor zich uit, tot er meer duidelijkheid is over alternatieve behandelingen buiten de tbs-kliniek. De Cuijkenaar is veroordeeld voor ontucht met een kind en ‘schennis van de eerbaarheid’ in 1997. Hij kreeg in dat kader de tbs-maatregel opgelegd.

De rechtbank heeft de dwangverpleging bij de tbs een paar jaar geleden voorwaardelijk beëindigd. Zijn therapie werd hierna voortgezet onder toezicht van de reclassering. Die organisatie adviseert nu ‘hervatting’, maar andere deskundigen zien nog mogelijkheden voor een behandeling bij een Forensisch Psychiatrische Kliniek. De verdachte vindt zelf dat hij nog ‘een nieuwe kans had verdiend’.

De rechtbank besloot donderdag wel alvast de tbs met twee jaar te verlengen. ,,Het recidive-risico is hoog en de stoornis is nog aanwezig”, redeneren de rechters. Het ‘pad’ dat de man moest bewandelen was sowieso nog lang. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak wordt voorgezet. 

  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Maasland