Volledig scherm
Plaatsing van de fietsbrug in Cuijk. © Ed van Alem

Laatste fietsbrug in Heeswijkse Kampen in Cuijk geplaatst

CUIJK - Het was de afgelopen maanden een koddig gezicht: een weggetje dat uit het water kwam. Met wat haaientanden; zodat uit het water komende eenden fietsers voorrang konden verlenen. 

Volledig scherm
Plaatsing van de fietsbrug in Cuijk. © Ed van Alem

Het weggetje is natuurlijk bedoeld om vanuit de wijk De Heeswijkse Kampen aansluiting te geven op het fietspad richting Nijmegen. En die aansluiting is er nu. Vandaag is door de medewerkers van Haasnoot Bruggen uit Rijnsburg het benodigde bruggetje geplaatst.

Het is het laatste bruggetje in de waterrijke wijk Heeswijkse Kampen. De Cuijkse wijk, die zo'n zevenduizend inwoners telt, nadert zijn voltooiing. Het wooneiland De Nielt is geheel omgeven door water. De kanaaltjes en  plassen staan in directe verbinding met de even verderop stromende rivier de Maas.

Inmiddels wordt er ook gewerkt aan de fietsbrug die bij de spoorbrug over de Maas komt te liggen. Als die er is, de verwachting is medio volgend jaar, is de beoogde snelfietsroute naar Nijmegen pas helemaal klaar.

Volledig scherm
Plaatsing van de fietsbrug in Cuijk. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Taart voor ondernemers op Dag van de Ondernemers

    Taart voor onderne­mers op Dag van de Onderne­mers

    CUIJK - Hij had het er maar druk mee, wethouder Maarten Jilisen. De halve vrijdag bracht hij taart rond bij verschillende bedrijven in de gemeente Cuijk. Net als in veel andere gemeenten werd in Cuijk de Dag van de Ondernemer gevierd. Jilisen nam in zijn eentje al acht bedrijven voor zijn rekening waar hij verraste met de taart. Hier neemt John Verhoeven, directeur van metaalconstructie-, las- en montagebedrijf Friver het gebak in ontvangst.

Maasland