Land van Cuijk en Gennep tellen nu 71 geregistreerde corona-patiënten

BOXMEER / GENNEP - In het Land van Cuijk en Gennep zijn in een dag tijd 12 mensen positief getest op het coronavirus. Het totale aantal geregistreerde patiënten in deze regio komt daarmee op 71. 

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Dat blijkt uit de gegevens die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) vrijdagmiddag heeft vrijgegeven. 

Sint Anthonis steeg met 4 nieuwe bewezen gevallen het hardst. Deze gemeente telt nu 18 patiënten bij wie het virus is vastgesteld en is daarmee koploper in de regio. In Boxmeer (13) kwamen in de afgelopen 24 uur 3 nieuwe gevallen aan het licht.

Grave en Mill en Sint Hubert tellen nu respectievelijk 16 en 7 inwoners die positief getest zijn, twee meer dan een dag eerder. In Gennep steeg het aantal met 1 naar 9 patiënten.

Alleen in de gemeente Cuijk bleef het aantal mensen dat officieel corona onder leden heeft gelijk aan gisteren: 8. 

Landelijk

Landelijk is het dodental in de afgelopen 24 uur met 112 gestegen naar 546. Nederland telt nu 8603 inwoners bij wie het virus is vastgesteld, daarvan zijn er 2500 in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.

De cijfers van het RIVM geven niet het werkelijke aantal patiënten met een corona-besmetting weer. Dat aantal is vele malen hoger, maar veel zieken die thuis zitten worden niet genoteerd.

Maasland