Wethouder Jeu Verstraaten van Boxmeer met het koffertje van de laatste begroting van de zelfstandige gemeente Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jeu Verstraaten van Boxmeer met het koffertje van de laatste begroting van de zelfstandige gemeente Boxmeer. © DG

Land van Cuijk krijgt miljoenen minder van het Rijk

Een nieuwe verdeling van het geld dat vanuit het Rijk naar de gemeenten gaat, kost de fusiegemeente Land van Cuijk mogelijk miljoenen. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 2,6 miljoen euro.

8 reacties

 • Jan Beul

  1 maand geleden
  Hier heeft de Lokale Partij Grave (LPG) al voor gewaarschuwd. Maar dat was allemaal onzin volgens andere partijen.
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  FvD heeft een oplossing…
 • Jean Marchand

  1 maand geleden
  Schaalvergroting leidt tot efficiëntie is jaren geleden al onderuit gehaald in onderzoeken. Houden we over 'raamhangers' met te veel rechtsbescherming en aanvulling van nog meer ambtenaren. En dat met een half lege portemonnee? Wordt interessant daar in LvC.....
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  @Willem van de Rijdt - de mensen (ambtenaren) die dadelijk overbodig worden... kunnen we met vervroegd pensioen sturen. Dan drukken ze niet meer op de begroting van Land van Cuijk.
 • Willem van de Rijdt

  1 maand geleden
  En dan te bedenken dat het "optuigen" van de organisatie er zeer waarschijnlijk toe gaat leiden dat er binnen afzienbare tijd gereorganiseerd zal moeten gaan worden (er blijven nu te veel mensen met te hoge salarissen en onduidelijke functies zitten). Dan gaat het pas geld kosten!! Goed bezig met deze herindeling!

Maasland