Volledig scherm
De door brand verwoeste stal in Haps. © DG

Laswerkzaamheden oorzaak grote stalbrand Haps

HAPS - Laswerkzaamheden, waarbij mestgassen in brand zijn gevlogen, zijn de oorzaak van de grote brand twee weken geleden bij een boerderij in Haps.

Dat zegt eigenaar Luc Arts van het agrarisch bedrijf. Verder wil de boer niet ingaan op de brand. 

Bij de brand donderdag 28 juni aan de Dorsheseweg in het Hapse buitengebied kwamen zo'n vierhonderd kalveren om het leven. Arts' bedrijf was goed voor ruim duizend kalveren.  

Geruchten

Op de avond van de brand deden al geruchten de ronde dat die te maken had met laswerkzaamheden bij de stal eerder die avond. Dat kon de brandweer toen niet bevestigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Toekomst Maashuis Katwijk ongewis na gedwongen sluiting door burgemeester om ongedierte

    Toekomst Maashuis Katwijk ongewis na gedwongen sluiting door burgemees­ter om ongedierte

    KATWIJK - Het historische Maashuis in Katwijk is dicht en blijft voorlopig gesloten. Wat de toekomst is van het pand, dat in laatste instantie woonruimte bood aan buitenlandse uitzendkrachten, is ongewis. In het verleden was het Maashuis logeerhuis, jeugdherberg en asielzoekerscentrum. Navraag leert dat eigenaar Ysbrandt Roovers, kasteelheer in Heijen, nieuwe plannen heeft met het Maashuis. Wat die plannen zijn, wil Roovers nog niet bekendmaken.

Maasland